21 december 2013
16 december 2013
Trillingnötter
100 g hasselnötter
150 g Marabou mjölkchoklad
Mörk choklad
Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna och går att gnugga av.
Smält hälften av mjölkchokladen i vattenbad eller i micro. Häll i nötterna och rör om så alla täcks av chokladen. Lägg samman tre och tre på ett bakplåtspapper. Ställ kallt att stelna.
Smält resten av mjölkchokladen och doppa trillingarna i den. Låt stelna. Smält lite mörk choklad och ringla över godbitarna.
Varsågoda!
Etiketter:
choklad,
godis,
hasselnötter,
Jul,
julgodis,
recept,
trillingnötter
14 december 2013
Mjuk pepparkaka med lingon
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
100 g smör
½ dl grädde
½ dl Creme Freiche
1 dl mjölk
½ dl sirap
3 msk lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 1,5 l. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Blanda i resten av ingredienserna, rör om väl så allt blandas. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
Kristyr
1 äggvita
350-450 g florsocker
1 msk glycerin
Rör ihop ingredienserna med en gaffel. Kör sedan i mixer ca 10 minuter. Tillsätt florsocker eller droppa i vatten till önskad konsistens.
Häll kristyren över kakan, låt stelna.
Dekorera med lingonris av sockerpasta!
Varsågoda!
Etiketter:
ingefära,
kanel,
lingon,
mjuk pepparkaka,
nejlikor,
pepparkaka,
recept,
sugarpaste
6 december 2013
Lakritsknäck-klubbor
Lakritsknäck-klubbor
ca 25 klubbor
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 msk smör
2 msk lakritspulver
träpinnar, bakplåtspapper
tårtpapper
Blanda socker, grädde, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på mellanvärme tills smeten är 128 grader. När värmen är uppnådd ställ kastrullen i kallt vatten så kokningen avstannar. Blanda i lakritspulvret. Häll försiktigt i smeten i pappersstrutar som du gjort av bakplåtspapper och ställt i små glas eller i en skål med strösocker. När knäcken nästan stelnat tryck i en träpinne. När klubborna stelnat ta av papperet och sätt istället på strutar av tårtpapper.
Varsågoda!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)